Cottonville bigband - KSW

Cottonville bigband

Cottonville bigband

De Cottonville Bigband bestaat uit enthousiaste muzikanten die variëren in leeftijd van jong tot wat ouder. De Bigband is opgericht in 2009 en functioneert als zelfstandig onderdeel binnen de Muziekvereniging KSW uit Nijverdal. Naast echte Nijverdallers is de band ook aangevuld met muzikanten uit de direct omliggende plaatsen.

De band heeft in korte tijd grote sprongen voorwaarts gemaakt, wat heeft geresulteerd in een samenwerking met Babette van Veen in het ZININ-theater in Nijverdal. Hierbij heeft de hedendaagse Bigbandmuziek de hoofdrol gespeeld. De oorsprong van het repertoire ligt in de echte Bigband- en Jazzmuziek uit de jaren veertig en vijftig. Denk hierbij aan muziek van Glenn Miller, Benny Goodman en Count Basie. Ook hedendaagse muziek is onderdeel van het repertoire, onder andere Michael Bublé en Carol Emerald.

De Cottonville Bigband staat onder leiding van Rini Swinkels.

Rini Swinkels

Rini Swinkels begon op zijn 9e jaar met het bespelen van de trompet in de plaatselijke harmonie Advendo Lochem. Dit beviel zo goed dat hij op zijn 17e besloot naar het conservatorium te gaan. Hij ontdekte al snel zijn voorliefde voor lichte muziek. Wat hij nu dan ook met veel passie uitdraagt.

Rini Swinkels

Als trompettist, arrangeur en bandleider is hij inmiddels al meer dan dertig jaar actief in de muziekwereld. Hij was ondermeer actief in het Jazzorkest van het Concertgebouw en in het Millenium Jazz Orchestra. Rini tourde jarenlang met de Glenn Miller Bigband door Duitsland. Hij is als trompettist te horen op vele cd’s en een dvd van André Hazes.

De lichte muziek neemt de grootste plaats in: Jazz, Big Band Jazz, Popmuziek, Latin en Wereldmuziek.

Rini is nu al enige tijd muzikaal leider van de Cottonville Bigband. Naast zijn gedrevenheid, kunde en geweldige kennis van muziek, heeft hij zeker ook veel gevoel voor humor. En een van zijn befaamde uitspraken tijdens onze repetities is, als hij iets heeft uitgelegd: “Kun je er wat mee?”

Meer over Rini kun je lezen op zijn website www.swinkels.nu.

Contact

De Cottonville Bigband repeteert iedere oneven week op de vrijdagavond vanaf 19.45 tot 22.00 uur. Mocht u de Bigband willen boeken of meer willen weten, neem dan contact op met voorzitter Hans van der Werff via werff1959@gmail.com.

EmileWillems 02

Voor meer informatie kunt u op onze eigen website terecht: Klik hier voor meer informatie over de Cottonville Bigband

Heeft u inhoudelijk vragen of wilt u met één van de bovenstaande personen in contact komen, neem dan contact op met het volgende email adres: werff1959@gmail.com.