Earth Hour 2019

BELEEF HET DONKER tijdens EARTH HOUR Hellendoorn zaterdagavond 30 maart

Nijverdal gaat op zwart. Figuurlijk . Want op zaterdagavond 30 maart vieren we Earth Hour in het Centrum van Nijverdal. Samen staan we stil bij de toekomst van de aarde. Earth Hour is een wereldwijde actie op initiatief van het Wereld Natuur Fonds in het weekend wanneer we overgaan van de wintertijd op de zomertijd.

Door een uur (van 20.30-21.30 uur) het licht uit te doen, geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeenten wereldwijd op hetzelfde tijdstip het signaal af dat zij zich zorgen maken over de toekomst van onze planeet. In Nijverdal gaat het licht uit bij het Huis voor Cultuur en Bestuur,  op het Henri Dunantplein en bij de winkels, restaurants en huizen die aan het plein en in het centrum zijn gelegen. Bij ZINiN, TOI TOI en De Gulle Goedzak branden alleen de kaarsen en zijn de lampen uit. Zelfs bij de voorstelling van Stef Bos in het theater zijn een deel van de avond de lampen uit en branden de kaarsen. Ook de verlichting van de toren van de RK kerk zal om 20.30 uur uitgaan.

Beleef het mee en wees erbij zaterdagavond 30 maart!
En anders: doe jij 30 maart van 20.30 – 21.30 uur ook het licht uit?!

Prijsuitreiking fotowedstrijd
Op 30 maart is vanaf 19.45 uur de prijsuitreiking van de fotowedstrijd in het voormalige pand  van Renata aan de Willem Alexanderstraat. Iedereen is daar vanaf 19.30 uur van harte welkom!

Aftellen
Om 20.20 is er een spectaculair optreden van Disguise (de jazzdansgroep van 18 jaar en ouder van JONIconncect) op het Henri Dunantplein en tellen we om 20.30 uur af en gaat het licht overal uit. Het publiek wordt verzocht om een eigen lampje, kaarsje, lampion of zaklantaarn mee te nemen.

Duurzaam Rondje Cultuur
Als het licht uit is kan men vanaf 20.45 in vijf leegstaande panden aan de Willem Alexanderstraat en het Keizerserf achtereenvolgens vijf prachtige minioptredens bij kaarslicht meemaken. In ieder pand treedt een van de volgende artiesten op. Een ensemble van het Mannenkoor, Herman Kampman en Jan Niewold, Annet Nikamp, leerlingen van de Pop Rock Factory en de jazzdansgroep Disguise (JONIconnect). De toegang is gratis en een route/toegangskaart kan men vanaf 20.15 uur op het HD plein verkrijgen. Men dient wel zelf een lampje, kaarsje of lampion mee te nemen.

Expositie en Publieksprijs
Vanaf donderdag 21 maart is in de etalages van het nieuwe pand van Oudelaar Optiek (voorheen Konijnenbelt Bedden) en het huidige pand van Oudelaar Optiek een expositie te zien met 50 foto’s van deelnemers aan de fotowedstrijd “Licht in de duisternis”.
De jury kent in beide categorieën: 1. Jong Talent t/m 18 jaar en 2. Volwassenen 18+ 3 prijzen toe.
Als publiek kan er ook gestemd worden. In beide categorieën is er een publieksprijs.
Stemmen kan met een formulier tot zaterdag 30 maart 12.00 uur, ophalen en in te leveren bij
Oudelaar Optiek.

Nieuwsgierig wat er allemaal gaat gebeuren op 30 maart? Bekijk dan de Facebookpagina
https://www.facebook.com/EHHdoorn of de website www.duurzaamhellendoorn.nl