Stichting FairTrade gemeente Hellendoorn organiseert fairtrade show

Stichting FairTrade gemeente Hellendoorn is hard op weg om samen met de gemeente, bedrijven en organisaties het FairTrade-label binnen te halen. Om bekendheid te geven aan dit streven, wordt dit jaar op zaterdag 14 mei een FairTradeshow georganiseerd op het Henri Dunantplein in het kader van de World FairTrade–dag.

Het doel van FairTrade is wereldwijd een betere inkomensverdeling, door aan boeren een eerlijke prijs voor hun producten te betalen. Zo kunnen kinderen naar school, komen er betere medische voorzieningen en stijgt het welvaartsniveau.

Op 14 mei van 13.00 tot 17.00 uur presenteert de Stichting FairTrade gemeente Hellendoorn zich op het Henri Dunantplein met diverse stands en shows. Er kunnen drie shows worden bewonderd: de eerste show is een modeshow die wordt verzorgd door statushouders in onze gemeente, de tweede door bedrijven die al een ‘Wij doen mee’-FairTradesticker hebben verdiend. Renata, “Tijd Voor” en Bakkerij Lorkeers zullen in ieder geval meedoen aan deze tweede show. Tenslotte zullen de majorettes van K.S.W. acte de presence geven.

Tussen de shows door zullen er Djembé-workshops worden gegeven. Je kunt je daarvoor nu al aanmelden door een email te sturen naar fairtradegemeentehellendoorn@gmail.com. Een schema van alle activiteiten is te vinden op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/fairtradegemeentehellendoorn/.

Bij de stands kan men informatie over FairTrade krijgen en Afrikaanse producten bekijken en kopen. Vluchtelingenwerk zal zich presenteren en de Wereldwinkel toont een selectie van haar assortiment.

Tenslotte wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en zullen er lekkere hapjes uitgedeeld worden. Het belooft een spektakel te worden met tromgeroffel, exotische kleding en veel eerlijke producten – zeker een bezoekje waard!