Hellendoorn in actie voor titel ‘Fairtrade gemeente’

Tijdens de jaarlijkse landelijke Fairtrade-week van 24 oktober t/m 1 november voert de Stichting Fairtrade gemeente Hellendoorn actie om de titel ‘Fairtrade Gemeente’ binnen te halen.

 

Op 24 oktober staat de Stichting van 10 tot 12 uur met een stand voor het Huis van Cultuur en Bestuur in Nijverdal. Er wordt informatie over fairtrade produkten gegeven en er is foldermateriaal over diverse onderwerpen. Tijdens de actieweek wordt bij een aantal scholen aan ouders, die hun kinderen ophalen informatie en kleine fairtrade traktaties uitgedeeld. Deze acties zijn voorbereid door de werkgroep van de Stichting en bedoeld om mensen kennis te laten maken met fairtrade en te vertellen over de mogelijkheden om daar een steentje aan bij te dragen. Want Fairtrade is van ons allemaal! Om ‘Fairtrade Gemeente’ te mogen heten, moet aan een aantal criteria worden voldaan.

 

Naast het bestaan van de werkgroep en support van de gemeente Hellendoorn, zijn dat de verkoop van fairtrade producten in b.v. winkels en horecagelegenheden en het gebruik van deze fairtrade produkten in bedrijven en organisaties. Tenslotte is naast media aandacht ook het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een criterium. De Stichting Fairtrade gemeente Hellendoorn is momenteel bezig te inventariseren in welke mate nu al aan deze criteria wordt voldaan. De Stichting is beschikbaar om op bijeenkomsten voorlichting te geven. Hiervoor en voor andere vragen kan men contact opnemen met de voorzitter van het stichtingsbestuur Willie Roskam-Kroeze, telefoon 0548 618081 of willie.roskam.kroeze@gmail.com

 

fairtrade gemeenten


Voor informatie:
Willie Roskam-Kroeze, voorzitter van de stichting: telefoon 0548 618081 of 06 23934225 of
Gerrit v/d Brink, penningmeester van de stichting: telefoon 0548 613263