22-30 mei 2020, jaarlijkse Anjeractie, Coronaproof

Anjeractie in coronatijd.

De Anjeractie is dit jaar van vrijdag 22 mei tot en met zaterdag 30 mei. Dit jaar zouden we voor de laatste keer met de traditionele collectebus op pad gaan voor de Anjeractie. Met de collectebus langs de deuren kan vanwege de coronacrisis helaas niet doorgaan. De gezondheid van de vrijwilligers, collectanten en gevers staat natuurlijk voorop! Maar het is dit jaar een jubileumjaar en daarom wil de organisatie de collecte niet zomaar voorbij laten gaan. Het Cultuurfonds bestaat 80 jaar én de Anjeractie wordt voor de 75e keer georganiseerd. Deelnemende verenigingen mogen daarom de totale opbrengst zelf houden!!

Dit jaar wordt de collecte georganiseerd via de mobiele telefoon. Misschien wordt er met de 75e Anjeractie een nieuwe traditie geboren!

De mobiele Anjeractie is écht eenvoudig. En veilig. De actie maakt gebruik van het persoonlijke netwerk van de collectanten. We verwachten dat de mobiele collecte succesvol wordt en extra inkomsten voor onze vereniging oplevert.

Alle leden van Muziekvereniging KSW sturen een appje naar (een deel van) hun contacten op de telefoon. Met dat appje vragen ze een donatie voor Muziekvereniging KSW. Wanneer de ontvanger van het appje wil doneren, klikt hij/zij in dat appje op ‘doneer’. Dan komt er automatisch een verbinding met de bank-apps op zijn/haar telefoon. Hij/zij kiest een bank, kiest een bedrag en klaar. Het werkt net zo makkelijk als een betaalverzoekje dat je misschien wel eens krijgt na een gezamenlijk etentje of een gezamenlijk gekocht cadeau.

Bij het Cultuurfonds kan men precies zien hoeveel geld elke vereniging ophaalt. Alles wat via de doorgestuurde apps gedoneerd wordt is voor Muziekvereniging KSW, alleen de transactiekosten gaan eraf, 18 cent per donatie. Alle overige kosten zijn voor rekening van het Cultuurfonds.

De leden kunnen niet zien wie er doneert en hoeveel. Privacy staat voorop, ook hier. En veiligheid uiteraard ook. Het Cultuurfonds werkt samen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in mobiel collecteren. De Hartstichting, het Nederlandse Rode Kruis, Jantje Beton en het KWF gebruiken dezelfde techniek. Daarnaast zijn de mobiel bankieren-apps ook goed beveiligd.

We rekenen op uw donatie! Alvast onze hartelijke dank!!