Majorettes - KSW

Majorettes

Majorettes

Wat is majorette eigenlijk? “Majorettes zijn meisjes die voor de muziek uitlopen, zij draaien met van die stokken”. Ja dat is waar, alleen zeggen wij dat anders: De majorettes marcheren bij een straatoptreden voor het muziekkorps uit, waarbij zij twirlen met hun baton.

 

Majo1

 

Het majorettepeloton voert tegenwoordig ook ballet- en danstechnieken uit, dit is dan ook een groot onderdeel van de trainingen, want behalve het straatoptreden werken we ook aan shows. Dit zijn shows op muziek die doorgaans wat populairder zijn dan de marsmuziek bij een straatoptreden. Deze muziek proberen we aan te laten sluiten bij de leeftijd van onze majorettegroepen, bijv. Doornroosje, The Lion King, Kinderen voor Kinderen etc.

Wanneer een show af is, kunnen we ermee optreden. Hiermee gaan we ook naar festivals en/of concoursen binnen en buiten de regio. Dit zijn een soort wedstrijden waar een jury de optredens beoordeelt. Dit is ook een plek waar je weer andere verenigingen tegenkomt, waar je weer leuke ideeën op kunt doen en zo van elkaar kunt leren.

 

We kunnen dus wel zeggen dat majorette iets is waarvoor hard getraind moet worden. Majorette is een echte teamsport waar veel inzet wordt verwacht van alle deelneemsters. Tegenwoordig wordt dit landelijk ook zo gezien. De majorettes worden getraind door de gedreven Linda Beuckens.

 

Linda Beuckens

Glitterpakjes, glimmende, draaiende stokken, mooie vlaggen en het haar in een knot. Als klein meisje wilde ze erg graag bij de majorette. Na lang zeuren mocht ze dan eindelijk op les. Optredens vond ze altijd leuk en wedstrijden ontzettend spannend. Toen haar eigen vereniging stopte, wilde ze graag verder en sloot ze zich aan bij een andere vereniging. Ondertussen was ze begonnen met les geven. Iets wat ze ook erg leuk vindt. Alle dingen die ze heeft geleerd kan ze nu aan andere meiden leren.

 

Foto_2013-05_Linda_Beuckens

 

Linda ging studeren en verhuizen. Hierdoor is ze gestopt met majorette. Ze begon het erg te missen. Toen ze een aanbod kreeg om weer les te geven heeft ze volmondig ja gezegd. Bij deze vereniging kwam ze in aanraking met grote shows voor concoursen en taptoes. Helaas is deze vereniging ook gestopt. Linda dacht dat dit het einde was van haar majorette carrière. Gelukkig is dit niet het geval en geeft ze nu les aan een groep enthousiaste meiden van de KSW. Het belangrijkste is om je passie, je talent, je creativiteit en plezier samen te voegen in shows en te laten zien aan het publiek.

 

De majorettes trainen iedere woensdagavond. De stuurgroep majorette wordt bemand door twee dames. Zij dragen zorg voor allerlei zaken binnen de majorette groep: kleding, opgave voor festivals, inschrijving en begeleiding van nieuwe majorettes, etc. De stuurgroep bestaat uit Annette Jansen of Lorkeers-Lookamp en Feja Schonewille.

 

Heeft u inhoudelijk vragen of wilt u met één van de bovenstaande personen in contact komen, neem dan contact op met het secretariaat of stuur een zo volledig mogelijk ingevuld contactformulier in.
Info: secretariaat@kswmuziek.nl