Vacature Dirigent(e) Leerorkest

 

Volg jij een muziekopleiding in de richting Directie? Wil jij graag ervaring opdoen en jezelf ontwikkelen als dirigent? Dan heeft Muziekvereniging KSW Nijverdal, opgericht in 1882, een mooie kans voor je. Wij zijn namelijk per direct op zoek naar een

 

DIRIGENT(E) LEERORKEST

 

Wat zoeken wij in onze nieuwe dirigent?

Jij hebt een ‘klik’ met het Leerorkest en het Leerorkest met jou. De sfeer in het Leerorkest is voor ons het belangrijkste. Iedereen moet zich op zijn gemak en gerespecteerd voelen. Daarnaast voldoende uitgedaagd worden. Jij levert daarin een essentiële bijdrage. Je weet kennis over muziek en hoe deze gespeeld kan of moet worden op een heldere manier over te brengen en probeert de leden op een positieve manier zover te krijgen dat ze doen wat jij graag wilt horen.

 

Je bepaalt in overleg met de begeleider van het Leerorkest de muziekkeuze, bij voorkeur repertoire dat jeugd aanspreekt. Hierbij is belangrijk dat ieder lid een passende partij heeft op zijn/haar niveau. Er is ruimte voor jou om eigen ideeën in te brengen en uit te proberen. Je stemt regelmatig met de dirigent van het ‘grote orkest’ af over repertoire-ideeën en denkt mee over toekomstige ontwikkelingen. Je kunt leiding geven, een groep binden en op een positieve manier naar je laten luisteren. Je hebt geduld en blijft stimuleren. Je denkt actief mee over activiteiten voor het Leerorkest en neemt daarin ook initiatief.

 

Je staat er natuurlijk niet alleen voor. Het Leerorkest wordt begeleid door de leerlingencoördinator die zorgt voor de organisatie rondom het Leerorkest. Het Leerorkest bestaat momenteel uit ongeveer 13 muzikanten, in de leeftijd van 11 – 67 jaar. Hieronder bevinden zich enkele orkestleden die de leerlingen ondersteunen. Er wordt gerepeteerd op de maandagavond van 18:30 – 19:30 uur in ons clubgebouw d’Oale Bleeke in Nijverdal.

 

Kortom, we zoeken een enthousiaste duizendpoot die naast muzikale kennis en -vaardigheden op conservatorium of gelijkwaardig niveau, het volgende in zijn of haar mars heeft:

  • Flexibel
  • Initiatiefnemer
  • Creativiteit
  • Sociaal
  • Resultaatgerichtheid

 

Wij bieden jou:

  • de kans om ervaring op te doen voor een leuk Leerorkest bij een gezellige vereniging
  • ruimte om jezelf te ontwikkelen
  • uurloon met reiskostenvergoeding

 

Herken jij jezelf en ben je enthousiast geworden? Stuur je cv en korte motivatiebrief en omschrijving van jezelf naar: secretariaat@kswmuziek.nl.  Voor vragen of meer informatie kun je op hetzelfde adres terecht of bellen naar 0548-654352. Kijk ook eens op www.kswmuziek.nl.

Reageren kan tot 4 september. Hierna zal een selectie van binnengekomen reacties worden gemaakt en word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en een proefdirectie.