Orkest - KSW

Orkest

Orkest

Het orkest van Muziekvereniging KSW bestaat sinds 1882. Begonnen als een kleine groep muzikanten die fabrieksarbeider waren bij de Koninklijke StoomWeverij van de gebr. Salomonson, is het ensemble inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig orkest van ruim 45 leden. Het repertoire beslaat een breed scala, van pop tot klassiek en van musical- tot filmmuziek.

 

Het orkest repeteert op maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur.
De muzikale leiding is in handen van Bert Pfeiffer.

 

 

Bert Pfeiffer

Bert Pfeiffer rondde zijn trombonestudie af in 1986 (klassiek), 1988 (jazz) en in 1990 (jazz/master) aan het conservatorium van Zwolle. Tijdens en na zijn studie tourde hij door Europa als lead-trombonist met het Glenn Miller Orchestra. In 1995 stopt hij met het Glenn Miller Orchestra om fulltime in Nederland te kunnen werken. Hij speelt/speelde o.a. met het New Art Orchestra (Bob Brookmeyer), Metropole Orkest, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Dutch Jazz Orchestra, Millennium Jazz Orchestra, Dual City Concert Band, Cuby and the Blizzards, de Band van André Hazes, deed talrijke CD- en studioproducties, musicalproducties zoals West Side Story, a Chorusline en Joe de musical.

 

Bert_Pfeiffer_2013

Foto: Edwin Goed (http://www.edwingoed.nl/)
De laatste 10 jaar is hij zich ook gaan specialiseren in het leiden van Bigbands en lichte muziekgezelschappen, evenals het geven van workshops. Momenteel staat hij voor twee bigbands, All Times Bigband en Bigband On the Move, en het Armonia Studenten Orkest (ASO). In 2008 nam hij met JazzArt Orchestra een CD op samen met zanger/trompettist Herman Nijkamp (Let’s Tell You a Story) waarvoor hij voor het eerst een paar stukken arrangeerde. Een jaar later (2009) werd hij winnaar van de arrangeerwedstrijd van het Ricciotti ensemble en in 2010 winnaar van de ArtEZ International Composition Contest. Sindsdien arrangeert/componeert hij steeds meer voor zowel jazz , wereldmuziek als kleinkunst o.a.: Menschen im Hotel, Zam en Peer, De Eeuwige Terugkerel (muziektheater Firma Weijland), diverse schrijf-/arrangeer opdrachten voor Ricciotti, Bigband, Harmonieorkesten en andere ensembles.

 

Binnen het orkest is een stuurgroep, die lopende zaken regelt zoals concerten, uniformen, muziek, etc.
De stuurgroep bestaat uit:

 

  • Hans Paalman
  • Anita Lohuis
  • Dirkjan Wermink

 

Heeft u inhoudelijk vragen of wilt u met één van de bovenstaande personen in contact komen, neem dan contact op met het secretariaat of stuur een zo volledig mogelijk ingevuld contactformulier in.
Info: secretariaat@kswmuziek.nl